Nieuwe Chatfunctie – WhatsApp Webchat

Nieuwe Chatfunctie – WhatsApp Webchat

Ik kan het niet alleen leuker maken maar ook makkelijker! Nieuw op deMINIfabriek site: Webchat via Whatsapp. Op deze manier kun je laagdrempelig en makkelijk een vraag stellen over een idee dat je hebt of een advies in winnen over de juiste printinstellingen voor een model dat je wilt laten printen. De chat is tijdens kantooruren bereikbaar via deze knop:

. En heb je in de avonduren een vraag, stel hem alvast. Wie weet kan ik hem toch meteen beantwoorden (want ja, 3D printers draaien dag en nacht en ik dus ook vaak. Niet omdat het moet maar omdat het mag 🙂 En anders reageer ik de volgende dag zo spoedig mogelijk.

There are 2 Comments

 1. Posted by Wendy Schrijver

  Sinds kort ben ik bezig een poppenhuis te maken voor onze dochter. Door wat speurwerk kwam ik erachter dat er veel mensen zelf meubeltjes maken met een 3d printer.
  Mijn ouders zijn met het idee aan de haal gegaan en willen er graag een cadeau doen voor een max bedrag van €1000,- ( liever wat minder, maar moet wel degelijk zijn)
  Door alle verschillende machines, prijzen en mogelijkheden ( en nog gebrek aan kennis) ben ik een beetje ‘lost’.

  In deze link staan voorbeeldjes van meubeltjes die ik zou willen maken.

  https://www.dollhousedesign.nl/

  Even buiten het ‘moeten leren’ 3d tekenen om… Wat voor een printer ben ik daarvoor nodig?

  Groeten,
  Wendy Schrijver

  wendyschrijver84@hotmail.com

  • Posted by barry

   Hi Wendy,

   leuk cadeau voor je ouders maar wel goed inderdaad om je er even in te verdiepen. Er zijn verschillende technieken om te kunnen printen en de meest toegankelijke is het zgn FDM printen. Dit zijn ook de machines die je vaak in de winkels te koop ziet. (die met dei rollen plasticdraad). Nadeel van deze techniek is echter de nauwkeurigheid. Uit ervaring weet ik dat poppenhuis onderdelen vaak kleine details hebben. Deze zijn vaak lastig te maken de FDM printer. dE zgn SLA printer kan dit vaak veel beter. (printers met Resin (of te wel vloeibare hars), Maar het nadeel hiervan is dat het een kliederige bedoening kan zijn om hier mee te werken (veel hobbyisten worden hier niet heel enthousiast van). Blijft eigenlijk over 2 typen: het SLS printen (met zgn plastic poeder) of de full color gips printer. Deze kunnen beide heel gedetailleerd printen waarvan de laatste zelfs in full color. Deze wordt dan ook veel gebruikt voor deze toepassing (heeft echter ook een nadeel ivm de minimale wanddikte van 3mm die je moet aanhouden). DEze laatste machines zijn echter onbetaalbaar voor de consukment en dus kun je die onderdelen beter los inkopen bij een printservice bedrijf als deMINIfabriek.

   Zo heel verhaal, mocht je meer willen weten neem gerust contact met me op: 038-4226586
   Groet, Barry